Packning

Nu är packningen i full gång. Fast just nu har jag en liten paus för det är så jobbigt och tråkigt. Allt damm kommer fram och alla grejer bara ligger överallt!

Total kaos!
Mitt rum nu


Tv-rummet


När man tycker man är klar med en låda och har stängt den så dyker det hela tiden upp grejer som ska med ner! :S

Jag och Adam var på Ikea och Väla igår. Det blev ganska mycket handlat! Bland annat en bokhylla och en tv-bänk.
Och dom här skorna! ^_^


Där kan ni även se en liten skymt av en femtiotals-spegel som jag köpte på loppis i Vallberga. Den ska hänga i farstun tror jag.

Och den här kudden med kassettband från Bolagret passar mig bra!


Jag ska fortsätta med packningen imorgon. Får se om jag får någon ordning på det hela.
Imorgon ska vi nog skriva kontraktet också!

Fridens liljor // Alex

Flytten påbörjad!

Nu är flytten påbörjad! Känns det som iallafall. Jag har burit in flyttlådorna och ska börja vika ihop dom. Ser svårt ut! :D Det är svårt att veta vad jag ska börja att packa ner! Jag har bestämt mig för att börja med textilier. T ex dukar, gardiner, lakan och sånt. :)

Har virkat lite idag. Mamma beställde en humla som ska hänga i backspegeln i hennes nya bil som hon får hämta på fredag. Ska försöka bli färdig med den i tid också!
Jag har inte letet upp något mönster den här gången utan virkar från huvudet bara! ;P



Fridens liljor // Alex

Inför flytten...

På torsdag nästa vecka ska jag och min pojkvän flytta ihop. Just nu känns det ingenting men det har känts både nervöst och pirrigt! Det är lite nervöst för att
  1. man flyttar hemifrån och får klara sig helt på egen hand.
  2. Hur lång tid tar det innan jag och Adam börjar gå varandra på nerverna??
Ingen mamma som tar hand om en och lagar mat och tvättar och diskar och hjälper en med räkningarna. Visserligen ska jag bara flytta två kilometer så det är bara att cykla/köra/gå hem så finns mamma där! :D Och sen är vi ju två och vi får hjälpa varandra helt enkelt. Jag tror jag har lärt mig tvätta nu och jag har snappat upp en del när det gäller matlagning. Jag har iallafall fått lite tips men jag har inte provat dom på riktigt än.. Vi får se hur det går. Det värsta blir att hitta rolig mat att laga som även Adam tycker om. Han råkar vara extremt kräsen! Det ska vara brunsås, kött och päror för hans del. Ingen sallad, ingen annan rolig sås, ingen pasta, ingen lök... Pust!

Men det ska bli himla roligt detta! ^_^ Ska bli mysigt att få dela en lägenhet med Adam. Roligt att han vill flytta ihop med mig sådär bara. Vi har ju "bara" varit ihop 1 år och 2 månader.
Vi har det mesta fixat också. Möbler, köksartiklar, strykjärn. :P
Vi behöver: strykbräda, tv-bänk, stereo-bänk, dator.. Hehe, sen har vi nog allt! På ett ungefär.

Jag är inne i någon sorts "det är inte lönt att städa innan flytten"-bubbla! Så det är jättestökigt här nu! Hade tänkt börja packa idag också. Men det verkar inte bli så... Vi får se sen. Först ska jag kolla på top model kl 16. Och klockan 18 är det prisutdelning för skyttet i Våxtorp. Får se om jag orkar packa när jag kommer hem ikväll.
Snart har det väl gått en vecka utan att jag packat någonting!

Fridens Liljor // Alex

Saknar Lina..

Min vän Lina är i England och studerar. Hon har varit där sedan september. Jag träffade henne när hon var hemma på jullovet men jag saknar henne jättemycket nu! Och sen när våren börjar komma kommer jag sakna henne ännu mer. Imorgon vill jag på konsert på The Tivoli i Helsingborg. Det är Slagsmålsklubben som ska spela och jag har inte sett dom än. Jag vet inte om någon vill följa med mig men jag är säker på att Lina hade gjort det om hon var hemma i Sverige! :)

Jag virkade en liten amigurumi-flicka till hennesom hon fick när hon var hemma över jul. Hon döpte den till Yuki och jag tycker det var ett passande namn, eftersom det betyder snö på japanska.

Här är en liten bild på Yuki när hon var ute och lekte i vintersolen! ^_^




Nu blir det en kantarellmacka och en majskolv! Mums!

Fridens liljor // Alex


En mulen dag..

Idag mår jag lite sämre. Har ont i magen och har velat lite fram och tillbaka jobbet på Sector Alarm. Jag var ju på intervju igår och det gick så bra att jag ska på utbildning imorgon och då skulle jag ta med mig både passkort och kontonummer, men han sa aldrig att jag hade fått jobbet. Så jag vet inte. :3 Jag har velat för att det är jobbiga arbetstider. Man ska jobba 15-21,30 på kvällarna och jag tycker inte riktigt om det. Nu när jag och Adam ska flytta ihop vill jag ju inte offra dom kvällarna vi kan ha tillsammans! Men nu har jag iallfall bestämt mig för att åka på utbildningen imorgon och se hur det går. Om jag nu får jobbet så är det ju bara provanställning och då kan jag ju försöka hitta ett annat bättre jobb under tiden och byta lagom tills vi flyttar. Vi får se hur det går!

Nu funderar jag på att sätta igång en gammal tecknad disneyfilm och värma en kopp varm choklad och gosa ner mig i soffan med täcket och tycka synd om mig själv. Ganska obefogat egentligen men man får tycka synd om sig själv ibland.

Jag har tagit upp ett gammalt virkprojekt igen. En handduk som jag började med innan jag började med den oranga. Den är i två gröna nyanser och jag tycker den är jättefin för jag tycker om 70-tals-inspirerade saker! ^_^





Jag tycker det blir snyggt med rundlarna. Det är egentligen ganska enkelt men det ser avancerat ut. Hehe, enligt mig iallafall.


Fridens Liljor // Alex


Jobbintervju..

Om ett par timmar ska jag på jobbintervju. Sector Alarm. Jag har väldigt lätt för att bli nervös och just nu mår jag illa. :S Jag tycker det är jobbigt, mest för att det är ett jobb jag egentligen inte vill ha för att jag tror inte att jag är rätt person för arbetsuppgifterna. Man ska gå och knacka dörr och sälja larm! Läskigt! Men jag ser det som en träning. Först med intervjun och sen om jag mot förmodan skulle få jobbet så är det väl bara att bita ihop! För det är ett ganska välbetalt jobb - om man är bra på det. Det är lite jobbiga arbetstider också, 15 - 21.30. Jag är ingen direkt kvällsjobbs-människa. På kvällarna vill man ju vara ledig! Hur ska man annars kunna ha ett socialt liv?
Vi får väl se hur det går.

Nu ska jag gå och börja göra mig jobbintervjusfin!

Fridens liljor // Alex

Färdig med handduken!

Nu är jag äntligen färdig med den ena handduken! Den blev hur bra som helst! Är mycket nöjd och stolt.
Nu får det vara nog med virkning för ikväll. Är riktigt trött i händerna och armar och axlar. Har virkat hela dagen! :D





Hanken!



Bubblorna!



Och hängandes!


Den här ska hänga i min och min pojkväns kök när vi flyttar ihop om cirka en månad! ^_^


Fridens liljor // Alex


Orange handduk!


En helt vanlig tisdag...

Det är en helt vanlig tisdag och jag sitter och virkar som vanligt.
Har gett mig fasen på att bli klar med min handduk idag. Hitta ett mönster förra veckan i en gammal Drömhem & Trädgård-tidning. Det var tre olika handduksmönster och jag började på två av dem så fort jag hade skaffat garn.
Den jag ska bli klar med nu är orange med vanliga fastmask-varv och lite bubblor. Den blir fin! ^_^


RSS 2.0